album 2017 & eerder

 

  

Paul Vincent

 

 

 

 

 

 

 

Enkele gekoesterde momenten ...

 

 

 

21 maart 2009

Tweede plaats DorpsDichter Doel 2009-2011.

 

 

 

 

Gedichtenweide te Doel

 

 

 

10 november 2009

Tweede plaats Nieuwegeinse Literatuurprijs 2009.

 

 

 

foto : Lani Koehorst

 

 

 

19 juni 2010

Met het gedicht 'duits kerkhof te vladslo' derde laureaat +25 jaar in de Poemtata-poëziewedstrijd.

 

 

 

 

 

2 juli 2010

In het gezelschap van Mark Meekers (DorpsDichter Doel 2007 - 2009), Peter Holvoet-Hanssen (StadsDichter Antwerpen 2010 - 2012) , Dianne Nuyts, Bert Bevers en Frank De Vos (DorpsDichter Doel 2009 -2011) voor het voetlicht in het VOC, Lange Leemstraat 57 te Antwerpen. Thema 'Onder vuur'; een avond t.v.v. de MensenRechtenLiga.

 

 

 

Van links naar rechts : Paul Vincent, Bert Bevers, Dianne Nuyts, Peter Holvoet-Hanssen,

Frank De Vos, Mark Meekers

 

 

22 juli 2010

Derde prijs 'Dichtwedstrijd Aardenburg 2010'.

 

 

 

 

 

 

10 november 2010

Tweede prijs te Nieuwegein.

 

 

25 februari 2011

Eerste plaats met het gedicht 'Plaza de Mayo' in de wedstrijd 'Wereldvrouwen' georganiseerd door de bib van Zoetermeer.

 

 

 

20 januari 2012

Eerste Cultuurprijsuitreiking te Retie. Eén van de drie genomineerden voor de 'Prijs voor Culturele Verdienste 2011'.

 

 

 

 

foto : Pim Lansbergen

 

 

 

26 januari 2012

Burgemeester Chris Taes (uiterst rechts op de foto) overhandigde de tweede prijs in de Poëziewedstrijd Kortenberg 2012 aan Paul Vincent. Dit n.a.v. 700 jaar 'Charter van Kortenberg'; verplicht thema was 'democratie'. Roger de Neef las het juryverslag voor.

 

 

 

 

 

 

 

17 februari 2012

In het bezoekerscentrum van provinciedomein ‘De Palingbeek’ in Zillebeke/Ieper had de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd ‘Gezocht! Natuurtalent’ plaats. De opdracht was de natuur in de deelnemende provinciedomeinen, Lippensgoed-Bulskampveld, De Gavers, De Palingbeek of het Zwin Natuurcentrum, te beschrijven in een gedicht, een spannend verhaal, een novelle of een lied.

 

De jury bestond uit Sylvie Marie, David Troch en Willy Spillebeen. Het gedicht 'hedge row trench cemetery' behaalde de domeinoverschrijdende vierde plaats.

 

 

 

 

David Troch las de genomineerde werken voor. / In gesprek met Willy Spillebeen.

foto's : Foto Westhoek.be

 

 

 

30 september 2012

Met het gedicht ‘admiratie’ de tweede prijs in de wedstrijd georganiseerd door ‘Hoegaarden schrijft’.

De beste 3 gedichten uit de competitie kregen in het poëziewandelpad 'Wij, paarden' een plaatsje tussen werken van o.a. Paul van Ostaijen, Pierre Kemp, Hubert van Herreweghen, Delphine Lecompte, Hans Andreus, Rutger Kopland, Jozef Deleu. De titel van de wandeling verwijst naar het gelijknamige boek uitgegeven door Lannoo (bloemlezing Jozef Deleu/foto's Lodewijk Deleu).

 

 

 

 

Betty Mellaerts leest voor uit de bundel 'Wij, paarden'.

 

 

 

 

Schepen van cultuur Marleen Lefevre overhandigt

de door Gin Van Nerom gekalligrafeerde versie van 'admiratie'.

 

 

 

7 oktober 2012

Galerie Hannah en het schrijversgenootschap MengMetTaal schreven de wedstrijd 'Nomade' uit. De jury bestaande uit Guido Cloet, Mark Naessens, Luc Vandeborght en Reine Wellens, kende aan het gedicht 'koorddanser bij valavond' de eerste prijs toe.

 

 

 

  

 

 

 13 april 2013

In Museum Land van Valkenburg vond de eerste editie plaats van de Elly Blom Poëziewedstrijd. De eerste prijs ontvangen voor het gedicht 'kijk dan mama - rené magritte (1912)'. Juryvoorzitter was de dichteres Emma Crebolder.

 

 

 

  

Samen met Anneke Wasscher (tweede prijs)

en juryvoorzitter Emma Crebolder (rechts) bij een portret van Elly Blom.

 


 

25 augustus 2013

Tijdens het jaarlijks poëziefestival 'Het Park Vertelt' in het prachtige decor van Park Hartenstein te Oosterbeek (nabij Arnhem) de Citer-wisseltrofee ontvangen voor de inzending 'groene ijsvlakte'.

Bij zes kunstwerken kon een gedicht ingestuurd worden. 'Groene ijsvlakte' vormde een duo met 'Zonnevlekken' van Gaby Hutjes.

 

http://www.gabyhutjes.nl/index.php/nl/zonnevlekken/item/37/asInline

 

 

 

  

Links presentator Wim Hilgeman, in het midden organisator Theo Beneder.

foto's : Bert Deben (http://bertdeben.blogspot.be/)

 

 

 

30 januari 2014

Eerste plaats in de wedstrijd 'Het stadsgedicht'. Gedurende een jaar is 'Kempische steenweg' het stadsgedicht van Hasselt .

Mia Bemong behaalde de tweede plaats met ‘Talk of a town’ en Guy Brugmans de derde met ‘De uil van Quintinus’.

Deze drie gedichten werden fraai vormgegeven en verspreid als affiches en bladwijzers. Tevens zijn ze op diverse openbare gebouwen en via Facebook te lezen.

 

 

 

 

Klik op de foto om te vergroten.

Vormgeving : Barbara Oyen

 

 

 

19 oktober 2014

Tijdens de herdenkingsplechtigheid 'Remember Schuwe Maandag' in de Sint-Martinuskerk te Moorslede wordt de uitslag bekend gemaakt van de door het Davidsfonds en de Heemkundige Kring ingerichte wedstrijd. Aan het gedicht 'ongedempt verleden' wordt de tweede prijs toegekend. De eerste prijs gaat naar Rik Dereeper, de derde naar Erika De Stercke.

 

 

 

 

 

 

1 februari 2015

Genomineerden voor de prijs 'Culturele Verdienste 2014 - Gemeente Retie'waren (v.l.n.r. op de foto): Walter Raeymaekers, Paul Vincent, Willy Thijs, Juul Kabas en Marleen Van Gestel.

Juul Kabas mocht de prijs in ontvangst nemen.

 

 

 

 

 

foto : Louis Mertens

 

 

 

25 januari 2016

In de leeszaal van de bibliotheek te Mol warmen Jos Deckx en Paul Vincent van het Mols PoëzieAtelier publiek en podium op voor Ruth Lasters.

 

 

 

 28 februari 2016

Bureau Linden te Tilburg richtte n.a.v. het 20-jarig bestaan een poëziewedstrijd in met als verplicht thema 'Zin in leven'. De gedeelde eerste prijzen gingen naar Maaike Dokter en Bob Tiesema . De derde plaats werd toegekend aan het gedicht 'gebed van de banneling' van Paul Vincent.

 

 

23 april 2016

Met 'Hotel Grand Place' won Paul Vincent, onder het pseudoniem Mark Thans, de Elly Blom Poëziewedstrijd 2016. Aan Hervé Deleu werd voor het gedicht 'Zij waren zo graag tot u gekomen' de tweede plaats toegekend. Voor 'Dag en nacht' ontving Francisca Valkhoff de derde prijs.

 

 

 

 

Samen met Hervé Deleu en Francisca Valkhoff in de bloemetjes gezet.

foto : Hein Reuters voor TV Valkenburg

 

 

 

9 september 2016

Stijn Geys schreef een indrukwekkend boek over 'Den Boulevard' te Mol. Naast de geschiedenis van de laan bevat het boek ook enkele exclusieve gedichten over deze straat, waaronder 'boulevardpark'.

 

 

 

 

 

 

12 november 2016

In Sint-Gillis-Waas werd de driejaarlijkse Leo Vercruyssen-Poëzieprijs uitgereikt. De jury kende bij de volwassenen de eerste plaats toe aan Paul Vincent voor het gedicht 'de tranen van laurentius'. De tweede en derde plaats waren voor Monique Bol en Herman Laitem.

 

 

 

19 december 2016

Met het gedicht 'familieraad bij de wiegrand van onze walvisdochter' won Paul Vincent de door Creatief Schrijven georganiseerde wedstrijd 'Illustreer met woorden'. Gevraagd werd een tekst te schrijven bij een illustratie van Enea Derboven.

 

 

 

 

© Enea Derboven

 

 

 

26 januari 2017

N.a.v. Gedichtendag werd door kalligrafiegroep Tekstperiment op het raam van de Retiese bibliotheek 'de bezoeker van de bib' aangebracht.

 

 

 

 

foto : bib Retie

 

 

 

25 juni 2017

In Villa Voortman te Gent werd de uitslag van de negende Poemtata Poëziewedstrijd bekendgemaakt. In de jury o.a. Delphine Lecompte. De eerste prijs werd toegekend aan het gedicht 'het meisje de berg en ik / een trilemma in tirol'.

 

 

 

 

foto : Paul Vergauwe

 

 

 

»naar boven«