Paul Vincent - gedichten

recent

 

  

Paul Vincent

 

 

 

 


 

10 oktober 2020
Voor de Appeldag 2020 te Gelselaar organiseerde Stichting Bie Winkels de wedstrijd 'Dichter bij de bron'.
In de categorie 'Nederlands' (inzenden kon ook in het Nedersaksisch) werd de derde plaats toegekend
aan het gedicht 'verder moeten we nog'.
https://youtu.be/_HjwIUy-0c0
4 t.e.m. 12 juli 2020

De gemeente Mol stelde een Kunstatelierroute samen. De leden van het Mols PoëzieAtelier zorgden voor poëzie bij enkele tentoongestelde werken. Paul schreef een gedicht bij keramiek van Arlette Vandeperre.9 mei 2020

Het OC De Nieuwe Vaart te Gent organiseerde een poëziewedstrijd met als thema 'Thuis'.

De beoordeling van de gedichten gebeurde in twee stappen. Een volwassenenjury stelde een shortlist op, waaruit vervolgens een kinderpanel het winnende gedicht 'aan mijn kleine prins' koos.

https://www.youtube.com/watch?v=hZJYK4wMDus
4 t.e.m. 16 februari 2020

Tien Vlaamse dichters reageerden met poëzie op schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, installatie en video van negentien Nederlandse kunstenaars, leden van de vereniging Ars Aemula Naturae uit Leiden. De tentoonstelling van deze duo-creaties was te bezichtigen in de exporuimte van het Karmelietenklooster te Gent.9 november 2019

Poëziewedstrijd Leo Vercruyssen te Sint-Gillis-Waas. De OriginaliteitsPrijs werd toegekend aan het gedicht 'bijna iedereen vindt mij zielig'.

 

 

 

 
6 oktober 2019

Pop-up art-gallery; in twee leegstaande panden in het dorpscentrum van Oud-Turnhout exposeerden

Michaël Marek, Vladimir Tchervonisjenko, Jan Hasselman, Leen Sterkens, Els Demey, Tinne Raeymaekers, Johan Govaerts, Debbie Wiencek, Bart Garreyn, Alex Croes, Ron Kanters, Paul van Beijsterveldt, Martine Rymenants, Bart Coninckx, Nikki Petit, Rita Mariën, Jenny Van Gimst, Griet Mertens, Benny Willekens, Jolinde Willekens, Agnes Van Rooy en Paul met verschillende kunstvormen.

 

 

 

 

De gedichten 'ongerijmd' en 'familieraad' tentoongesteld.
27 juli 2019

Tijdens de Gentse Feesten lazen Maya Wuytack, Hilde Van Cauteren, Dorien De Vylder, Ria Hanssen, Geert Viaene, Akim A. J. Willems, Etienne Van Hyfte en Paul voor op de zolder van het Poëziecentrum. De presentatie was in handen van Christophe Vekeman.

 

 

 
15 juni 2019

Winnaar van de wedstrijd 'Poëzie van A tot Z'. Het gedicht 'bericht aan de buren' werd gemonumentaliseerd aan het voormalig station van Zwevegem. Het poëziepad langsheen de oude spoorwegbedding is een realisatie van Marnixring 'De Vlaschaard' en de gemeenten Avelgem en Zwevegem i.s.m. Poëziecentrum Gent, Creatief Schrijven, Natuurpunt en Westtoer.

 

 

 

 

V.l.n.r. Jos Deckx, Joris Denoo en Barbara Delft
12 mei 2019

Kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae te Leiden organiseerde de multidisciplinaire tentoonstelling 'Landschap'. De Vlaamse dichters Erika De Stercke, Geertrui Daem, Frank Decerf, Hervé Deleu, Joannes Joos, Lucie Putzeijs, Tom Veijs, Gerda de Vrieze, Frank Zonderland en Paul werden uitgenodigd gedichten te schrijven bij de werken. Uitgeverij De Muze publiceerde n.a.v. de expo

het boek 'Duizendpotig zijn wij'.

 

 

 
28 april 2019

Verkoop van 'poëzie-blokjes' ten voordele van Kom Op Tegen Kanker in een actie van Levensloop Gent.

 

 

 
27 april 2019

Koester, een project dat werd opgestart om thuiszorg voor kinderen met kanker mogelijk te maken, zoekt jaarlijks gedichten om ouders van een overleden kind een hart onder de riem te steken. Dit jaar selecteerde men poëmen van Ludwig Van de Voorde, Annelies Leysen, B.P. Arend, Katrien De Nil, Emmy Lagast, Tomas Bruyland, Sarah Bauters en Paul.

 

 

 
31 januari 2019

Derde plaats in de leeftijdsgroep 35+ met het gedicht 'kroniek van de nageblevenen'. Patrick Cornillie won in deze categorie met 'Het daghet'. Zijn gedicht werd uit alle inzendingen verkozen tot 'Gedicht van de Stad Ronse 2019'.

 

 

 
30 januari 2019

N.a.v. Gedichtendag werden in de bib van Retie foto's van Bart Wynant opgehangen met bijhorende gedichten van Paul.


 

»naar boven«